Sommer udsalg - Spar op til 50% på udvalgt produkter
0 0

Indflyttergave

15 varer

Faldende orden
pr. side

Indflyttergave

Er du inviteret til indflytterfest eller housewarming, så skal du på udkig efter en god gave til vedkommende, der er flyttet i ny bolig. Det er oplagt at give en gave, som kan benyttes eller blot pryde det nye hjem. 

Selvom der íkke er tale om en egentlig fest, så er det god stil at medbringe en lille gave til venner eller familie, der for nyligt er flyttet i ny bolig, første gang du skal besøge dem i de nye omgivelser. Derfor kan der sagtens være tale om en kombineret værtinde-/indflyttergave, som du har med under armen, når du skal på besøg.

Indflyttergaven | Housewarming

Traditionen med at fejre, at være flyttet i nyt hus eller lejlighede, som en social begivenhed, har faktisk eksisteret i mange hundrede år.  I Tyskland kan traditionen "Hauswärme" dateres helt tilbage til slutningen af 1500-t. Man afholdte denne "Houseearming", når man skulle tænde ilden på arnestedet første gang i det nye hjem. Ritualet var knyttet til, at  ild på arnestedet var en slags centrum for familiens liv. Det var her de fik varme og tilberedte deres mad, derfor anså man et velfungerende arnested, som afgørende for familiens lykke og husets funktion.

Denne måde, hvorpå man fejrer lykken omkring ildstedet i nye hjem, kendes også  fra Danmark. Senere blev det mere kendt som en slags Velkomst- eller flyttegilde, som man afholdte efter en veloverstået flytning. Disse gilder blev afholdt på landet næsten helt fra til år 1900. Først omkring 1940'erne begyndte man i Danmark, at fejrer den indflytterfest, som også stadig afholdes i dag.

 

 

Nyt hjem -> nyt til indretningen

En indflytterfest, er stadig en social begivenhed, hvor man fejrer det nye hjem. Indflyttergaven man medbringer kan derfor med fordel være noget, der gør at de nye beboere, vil blive endnu gladere for deres nye hjem eller noget, som man tænker at vedkommende mangler i sit/deres nye hjem  

Er det værten/værtindens første egen bolig, og kun lige er flyttet hjemmefra, så kan den perfekte gave godt være noget meget lavpraktisk til husholdningen såsom viskestykker, karklude, måske en naturtro plante, som man ikke behøve at huske at vande. Er der tale om en person, der har boet for sig selv i mange år, så vil en æstetisk flot eller en nyttig tilføjelse til hjemmet.    

En praktisk, men også flot tilføjelse til hjemmet kunne eksempelvis være en dørmåtte eller noget velduftende. 

Indflyttergaven, der bringer lykke

Søger du en mere dekorativt gave, så håber vi, at du vil finde masser inspiration I vores sortiment af flotte af kvalitetsprodukter - mange af dem af naturmaterialer. 

Kender du vært/værtinden rigtig godt, så indtænk gerne modtagerens personlige smag og præferencer i gavekøbet. Indtænk gerne modtageren indretning og hvordan man understøttet en hyggelig atmosfære i hjemmet.